Nieuws


1 oktober 2020

Nieuwe grid van IDC voor werelwijde 'moderne' recruitment oplossingen


De #HRTech wereld is weer een grid rijker met deze van IDC die de wereldspelers op Recruitment of ook wel Talent Acquisition (TA) gebied in een nieuw onderzoek op een rij hebben gezet. SmartRecruiters bestaat pas 10 jaar en is al bovenaan geëindigd. Wie hebben nog meer een moderne TA tool.

Categorie: Onderzoek, Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

TA Leiders volgens IDC

Uit het onderzoek dat IDC heeft uitgevoerd komt SmartRecruiters als beste uit de bus. Dit van oorsprong Amerikaanse bedrijf is gaan uitbreiden in Europa en heeft ondertussen kantoren in Londen, Paris, Krakow en Berlijn. Het heeft ook al een flink aantal Nederlandse klanten en lokale software en implementatie partners, waaronder YoungCapital, Intermediair, Nationale Vacaturebank, Appical, Cloudwatch, Starred en Cammio. In hun app marktplaats staan al meer dan 600 technologie partners.

Naast point solutions specifiek voor talentacquisitie, zoals Jobvite, iCims en Greenhouse, worden ook de TA modules van de suite spelers Talentsoft, Workday, PageUp en SAP Successfactors als leiders gezien. De TA modules van Cornerstone, Oracle en PeopleFluent zijn 'Major Players' in de wereld volgens IDC.

thumb_IDC-whitepaper-2020-2

Persbericht IDC

Deze IDC-studie biedt een beoordeling van moderne talentacquisitie (TA) suites via het IDC MarketScape-model. Het onderzoek omvat zowel kwantitatieve als kwalitatieve criteria die het huidige en toekomstige succes in de markt bepalen. Deze IDC MarketScape is bedoeld om IT- en HR-kopers te informeren over 14 leveranciers die deelnemen aan de talentenacquisitie suites en de beste markt voor talentverwerving. Leveranciers werden beoordeeld op 14 criteria, waaronder klanttevredenheid en dienstverlening, functionaliteit, aanbod, groei, innovatie, R&D tempo, productiviteit en totale eigendomskosten.

"Talentwerving heeft nog nooit zo veel aandacht gekregen van het publiek, bedrijven en leidinggevenden over de hele wereld als in 2020. Of het nu gaat om het beheren van de impact van de pandemie, het bieden van transparantie over het aanwerven van diversiteit of het gebruiken van gegevens en analyses om aanwerving op afstand en personeelswijzigingen, TA leidt de leiding over hoe het personeel er in de toekomst uit zal zien en hoe daar te komen" zegt Megan Buttita, onderzoeksdirecteur van IDC's programma Emerging Trends in Talent Acquisition. "TA-technologie heeft het vermogen om de werkervaring te transformeren, en de technologie die nodig is om moderne rekrutering mogelijk te maken, is cruciaal voor individueel en organisatorisch succes."

Het rapport is hier te koop bij IDC zelf, of via deze link bij SmartRecruiters aan te vragen.

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Deel dit artikel
Dit artikel is 346 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter