Nieuws


10 september 2020

De top 100 softwarebedrijven vanuit de VS – met 13 keer plek voor #HRTech


Vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met technologie. Met name de software, die de motoren van de economie laten draaien als brandstof en olie, is onmisbaar geworden voor zo goed als alle bedrijven ter wereld. Maar welke toonaangevende softwarebedrijven vanuit de VS staan wereldwijd nu eigenlijk bovenaan? Een nieuwe lijst geeft duidelijkheid.

Geschreven door: HRTech Redactie

awardDe website Software Report brengt jaarlijks een top 100 softwarebedrijven uit, waarbij niet per se wordt gekeken naar de grootste bedrijven maar vooral naar welke bedrijven software hebben uitgebracht die daadwerkelijk impact heeft voor de wereldeconomie en het bedrijfsleven. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld data-analyse en business intelligence tot workflow tools, verkoopondersteuning en beveiliging. Er wordt gekeken naar hun klanten, naar organisatiesamenstelling en bedrijfsgroei. Kortom, de softwarebedrijven worden langs een inhoudelijke meetlat gelegd waarbij naar ‘alles’ wordt gekeken. Het mag geen verrassing heten dat in de lijst verschillende #HRTech aanbieders zijn opgenomen.

Wel of niet in de lijst?

Natuurlijk staan er een aantal grote en kleinere spelers in de lijst die we ook in Europa en Nederland veel tegenkomen. Er staan ook 'alleen VS' partijen, zoals in de payroll hoek, omdat dit een veel lokalere markt is. We hebben daarom ook onze domeinen toegevoegd aan iedere naam zodat je snel kunt zien of je meer wilt weten over een partij, dan kun je hun site bekijken.

Ook altijd goed om te bekijken wie niet op de lijst staan. Zo missen we als belangrijkste Microsoft, Oracle, ADP en Infor. Dat Talentsoft, SAP en Sage er niet opstaan is begrijpelijker voor een Amerikaanse lijst.

Wie staan er dan wel op, en op welke plek:

Workday (2) - Core HR en Talent Management

Toen Human Resource Management System (HRMS) PeopleSoft in 2004 werd overgenomen door Oracle, besloten David Duffield en Aneel Bhusri dat het tijd was om niet meer vast te houden aan fysieke servers, maar hun energie te steken in een cloudgebaseerde toekomst. De vrucht van hun samenwerking is Workday, een reus dat bedrijfssoftware op basis van abonnementen verkoopt. Sinds 2020 wordt hun platform gebruikt door industriereuzen zoals HubSpot, Netflix, ING en Booking.com, en ze kunnen teren op een hoge klanttevredenheid.

ServiceNow (3) - Employee Experience

ServiceNow, opgericht in 2003, is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende bedrijven op de software markt. In het steeds veranderende moderne zakelijke ecosysteem moeten bedrijven de concurrentie voor blijven door in hetzelfde razendsnelle tempo te evolueren. Het ServiceNow-platform biedt tools voor automatisering en digitalisering voor of naast oudere, meer handmatige systemen.

Zoho (5) - Recruitment

Nu wereldwijd bedrijven steeds meer omslaan naar werk op afstand, zien veel bedrijven zich gedwongen zich radicaal aan te passen aan deze trend. Terwijl Google de schijnwerpers steelt, gaat het in India opgerichte Zoho nog een paar stappen verder. Het is gelukt om op het gebied van klantrelatiebeheer (CRM) de behoorlijk stevige concurrentie voor te blijven, waarna ook andere terreinen zoals HR zijn toegevoegd.

Tableau (6) - HR Analytics

Toen data-analyse en visualisatiesoftwarebedrijf Tableau in 2019 werd overgenomen door Salesforce, zetten veel mensen vraagtekens bij Marc Benioffs 'softwarevrije' filosofie. Business Intelligence is een van de meest cruciale componenten in het succes van ieder bedrijf, en Tableau biedt toevallig een van de meest populaire platforms aan. Zoals Bennioff over de fusie zegt: “We bieden onze klanten het beste van twee werelden”. Met Tableau kunnen organisaties ook vergaande HR Analytics oplossingen bouwen.

Cornerstone (15) - Recruitment en Talent Management

Cornerstone, met hun hoofdkantoor in Santa Monica, Californië, en daarnaast met kantoren over de hele wereld, is een bedrijf dat gelooft dat werkenden alles kunnen bereiken als ze de juiste ontwikkelings- en groeimogelijkheden hebben. Met overnames van onder andere Saba en Clustree bouwt Cornerstone haar platform nog sneller uit naar een breed Talent Management tool. De oplossingen voor de ontwikkeling van werkenden van Cornerstone omvatten uitgebreide wervingssoftware, een persoonlijk leerplatform, moderne trainingsinhoud, software voor ontwikkelingsgestuurde prestatiebeheer en gegevensbeheer en inzichten voor werkenden. Ongeveer 6.300 organisaties van alle soorten en maten gebruiken de software van Cornerstone, verdeeld over meer dan 75 miljoen gebruikers in meer dan 180 landen en 50 talen.

Alle HRTech aanbieders op een rij
De grote #HRTech spelers vanuit Nederland vind je in onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

iCIMS (36) - Recruitment

Toen het bedrijf in 2000 begon in New Jersey, VS, was iCIMS op zoek naar een alles-in-één software voor het werven van talent. Twintig jaar later is het bedrijf een toonaangevend HR-cloud-wervingsplatform dat meer dan 4000 bedrijven wereldwijd bedient. Op de wereldwijde arbeidsmarkt zijn volgsystemen voor sollicitanten belangrijker dan ooit, en iCIMS is een leider wat betreft de werving van talent.

Gusto (46) - Core HR

Gusto is de afgelopen negen jaar een leider geweest op het gebied van human resource-technologieën voor grote en kleine bedrijven. Het bedrijf biedt cloudgebaseerde salarisadministratiediensten aan meer dan 100.000 klanten in heel Verenigde Staten, met software die uiteenloopt van urenregistratie van werkenden tot meer allesomvattend HR-beheer. Gusto wordt geprezen om het gebruiksgemak van de software, waardoor het dé tool is voor startende ondernemers die als hun eigen HR-afdeling fungeren. Werkenden kunnen zelfs geld opnemen tussen betaalperiodes met Gusto Cashout, waarbij moderne technologie wordt ingezet om te voorzien in de behoeften van de werkenden van vandaag.

Namely (54) - Core HR en Talent Management

Namely in New York is een gerenommeerde leverancier van HR-tools voor middelgrote bedrijven in de Verenigde Staten. Hun platform is een digitale alles-in-één Core HR tool die diensten levert die zowel werkgevers als de werkenden ten goede komen, zoals salarisadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Met de software van Namely wordt alles gedekt, van tijdbeheer tot compliance, waardoor bedrijven tijd besparen en leidinggevenden meer kansen krijgen om zich te concentreren op het tevreden houden van hun werkenden.

Avature (55) - Recruitment en Talent Management

Avature, opgericht in 2005 in New York City, is een toonaangevend softwarebedrijf voor human capital management waarvan de bekroonde SaaS wordt gebruikt door zowel bedrijven als ondernemingen. Het aantrekken van toptalent is essentieel voor alle bedrijven wereldwijd, en Avature maakt het volgen van topkandidaten gemakkelijker dan ooit met het toonaangevende Candidate Relationship Management (CRM). Diverse marketingtools zijn beschikbaar voor verschillende industrieën en carrièremogelijkheden, waardoor bedrijven aangetrokken kandidaten beknopt kunnen begeleiden naar een passende loopbaan. Avature Onboard maakt de inschrijving van nieuwe werkenden stressvrij en de functie Performance Management bevordert de betrokkenheid van werkenden.

Payscale (66) - Core HR

Ongeacht de staat van de arbeidsmarkt, biedt PayScale de essentiële service voor het volgen en vergelijken van salarissen voor een groot aantal bedrijfstakken en beroepen. Sinds 2002 verstrekt het in Seattle, Washington gevestigde bedrijf informatie over compensaties aan zowel individuen als bedrijven. Niet alleen kunnen individuen hun professionele waarde inschatten, bedrijven kunnen ook hun eigen beloningspraktijken grondig beoordelen.

Bamboohr (76) - Recruitment en Talent Management

BambooHR biedt bedrijven een dashboard waarmee klanten een volgsysteem voor sollicitanten kunnen gebruiken voor potentiële werkenden en een tracker voor beloningen voor bestaande werkenden. In 2019 merkte PC Magazine al op dat het bedrijf een “solide set functies en gebruiksvriendelijke interface” bood, en voegde eraan toe dat dit genoeg redenen waren om “het bovenaan onze lijst te plaatsen” met de beste HR-softwareopties.

Schoology (96) - LMS

Midden in een wereldwijde gezondheidscrisis is online leren een nieuwe norm geworden voor studenten en docenten, waardoor leerbeheersystemen (LMS) belangrijker dan ooit zijn geworden. Schoology, opgericht in 2009 in New York, is een cloudgebaseerd platform dat is gebouwd voor leren, klascoördinatie en sociale netwerken, dat docenten, studenten en gezinnen verenigt. Met Schoology wordt online onderwijs gemakkelijker gemaakt voor alle betrokkenen, waardoor een omgeving ontstaat die erop gericht is ervoor te zorgen dat studenten net zoveel kans van slagen krijgen als in een fysiek klaslokaal.

Justworks (99) - Core HR

Met de HR-softwaretools van Justworks kunnen organisaties salarisadministratie, secundaire arbeidsvoorwaarden, compliance en gegevens van werkenden beheren. Het kan bijvoorbeeld de salarisadministratie en vakantiedagen, de inschrijving van secundaire arbeidsvoorwaarden en belangrijke documenten van werkenden beheren. Er zijn meerdere transparant geprijsde, gelaagde abonnementen om uit te kiezen voor het beheer van backend-processen, en hun klantenservice is altijd beschikbaar en meedenkend, en kan gecontacteerd worden via telefoon, e-mail of chatbot.

Deel dit artikel
Dit artikel is 741 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter