Nieuws


11 augustus 2020

Wendy van Ierschot deelt 5 talent management inzichten voor leiders


Te gast voor het webinar kanaal bij Effectory deelt Wendy van Ierschot, één van Nederlands bekendste #HRTech investeerders en vaste gast bij UNLEASH, haar visie op hoe leiders aan talent ontwikkelen voor hun organisatie. Want "Je beste talent is weg als je niets doet!"

Categorie: Learning & Development, Prestatiemanagement, Assessments & Matching, Engagement, Talent Journey
Geschreven door: HRTech Redactie

Wendy_Effectory2

Talent ontwikkeling komt vanuit leiders, niet HR

In dit Engelstalige webinar legt Wendy van Ierschot uit dat het ontwikkelen van talent voor je organisatie geen HR taak is, maar juist vanuit de leiders moet komen. Het gaat dan om meer dan alleen voorbeeldgedrag en Wendy deelt vijf inzichten die zij heeft opgedaan in haar eigen rol als leider.

1. Toon talent inspirators in de hiërarchie

Talent wil geïnspireerd worden, het liefst door ander talent uit de organisatie. Helaas focussen we in organisaties nog te weinig op échte inspiratie. Op leiders met hard skills én soft skills, want het zijn vaak die laatste skills die écht inspireren. Zo is een inspirerende leider rechtdoorzee, maar ook empathisch en drukt hij of zij liefde en waardering uit. Daarbij gelooft een ware inspirator in collectieve macht en creëert hij of zij een veilige, maar tevens uitdagende omgeving. Kortom: een inspirerende leider kent de juiste balans tussen hard én soft skills. 

2. Verbind talent

Talent wil verbonden worden, het liefst met de beste mensen uit jouw organisatie. Bouw daarom netwerken, binnen en buiten de organisatie, zodat jouw talenten leren van verschillende mensen en verschillende invalshoeken. Betrek experts, rolmodellen, managers uit de hogere lagen van je organisatie en verbind hen met (jong) talent. Alleen zo vindt inspiratie plaats.

Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het whitepaper: Hoe kies je de best passende tool uit de zee van #HRTech aanbieders?

3. Bied talent ‘verzorging’ en ‘rekbaarheid’ 

Talent vraagt om training van zowel de hard skills als de soft skills. Denk daarbij aan de ontwikkeling van: de beste worden in het werkveld, doelen stellen en competentietraining (hard skills). Maar ook aan de ontwikkeling van: doorzettingsvermogen, bewustzijn, een growth mindset en empathie (soft skills). Eén voor één skills die door aandacht en training beter worden. 

Wendy_Effectory14. Gooi talent in het diepe

Laat (jong) talent worstelen en fouten maken. Dwing talent om creatief te zijn en inspireer je talenten oplossingen te vinden waarvan zij dachten dat die buiten hun bereik lagen. Wees daarin niet te bang: als mensen echt getalenteerd zijn, komen ze eruit. Maar let op: houd een oogje in het zeil. Gooi talenten in het diepe, maar laat ze niet verdrinken. 

5. Creëer een high performance cultuur

Tot slot: creëer een high performance cultuur waarin jij talenten aantrekt, behoudt, inspireert en helpt groeien. Hoe je dat doet? Dat beschreef Pisano van Harvard Business Review in zijn artikel ‘The Hard Truth About Innovative Cultures’, waarin hij zes pijlers noemt voor een high performance cultuur. VIE People voorzag deze pijlers van extra tekst en uitleg:

  • De pijler ‘bereidheid tot experimenteren’ kan niet zonder rigoureuze discipline, wat je bereikt met een sterk organisatiemodel. 

  • De pijler ‘tolerantie voor fouten’ kan niet zonder intolerantie voor incompetentie, wat je bereikt met een systematische aanpak.

  • De pijler ‘psychologische veiligheid’ kan niet zonder eerlijkheid en oprechtheid, wat je bereikt met een feedbackcultuur.

  • De pijler ‘samenwerken’ kan niet zonder individuele verantwoordelijk, wat je bereikt met stimulerende processen.

  • De pijler ‘platte organisatiestructuur’ kan niet zonder sterk leiderschap, wat je bereikt met helderheid over visie, doel, kernwaarden en ownership.

  • De pijler ‘succesvolle ondernemer’ kan niet zonder een toewijding aan leren, wat je bereikt met de ontwikkeling van zowel hard als soft skills.

Bekijk hier het hele webinar (47 min.) terug en hoor zelf van Wendy hoe je hiermee aan het werk kunt en zie de verdieping die ze op ieder van de vijf inzichten deelt.

Wendy van Ierschot is HR-strateeg, CEO van VIE People, Podcast maker bij BNR, investeerder in HR-technologie en scale-up coach voor snelgroeiende bedrijven. Wendy is een enthousiaste optimist die gelooft in een inspirerende toekomst voor organisaties en teams. Ze gelooft in ons vermogen om samen de wereld te veranderen.

Dit artikel is deels eerder verschenen bij Effectory.

Deel dit artikel
Dit artikel is 612 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter