Nieuws


26 augustus 2020

#HRTech suite Sympa versnelt internationale groei met nieuwe investeringsronde


De Finse scale-up Sympa is actief in Scandinavië en Nederland. De wereldwijd opererende tech investeerder Providene Strategic Growth ("PSG") heeft nu een meerderheidsinvestering in Sympa gekregen. De investering zal Sympa helpen bij het versnellen van de internationale groei en de productontwikkeling. 

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

keijo-and-taina-header_sympaSympa, in 2005 opgericht door broer en zus Keijo Karjalainen en Taina Sipilä (zie foto), is de snelst groeiende HR-dienstverlener in Noord-Europa. Zowel de oprichters van Sympa als de Noord-Europese organisatie Alfvén en Didrikson - een private equity-investeerder die sinds 2016 in Sympa investeert – zullen minderheidsaandeelhouders van Sympa blijven.  

PSG is de investeringsmaatschappij voor groeikapitaal gelieerd aan vermogensbeheerder Providence Equity Partners en is een van 's werelds meest toonaangevende technologie-investeerders. PSG is gespecialiseerd in durfkapitaalinvesteringen in software- en technologie gedreven servicebedrijven.

De investering van PSG zal Sympa's volgende groeifase ondersteunen, gericht op productontwikkeling en strategische fusies en overnames om uitbreiding door heel Europa te versnellen. Medeoprichter en CEO Keijo Karjalainen blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf en het team van 140 medewerkers in 8 kantoren verspreid over 5 landen.

"We hebben ervoor gekozen om met Sympa in zee te gaan omdat we geloven dat het een uitstekend bedrijf is dat de consolidatie in het HCM-softwaresegment in Europa zal leiden", aldus Edward Hughes, Managing Director bij PSG. "De markt groeit snel en bedrijven vragen nu om geavanceerde digitale HR-managementtools, wat een aantrekkelijke groeikans biedt voor Sympa. We kijken ernaar uit om samen met Keijo en zijn team het volledige potentieel van het bedrijf te benutten en de internationale expansie te versnellen." 

"Sinds de oprichting van Sympa zijn we ervan overtuigd dat er een duidelijke vraag is naar robuustere HCM-software om het volledige scala aan HR-processen te ondersteunen en datagedreven HR te ontgrendelen. Op de internationale markt ontbreekt er nog HR-software waarmee middelgrote organisaties een breed aantal HR-processen volledig kunnen beheren. Door juist op deze vraag in te spelen hebben we de basis gelegd voor een snelle internationale groei. Met PSG aan onze zijde zijn we ervan overtuigd dat we een perfecte positie hebben om marktleiderschap te behalen buiten onze Noord-Europese thuishaven. Op dit moment ziet de toekomst er veelbelovend uit", zegt Keijo Karjalainen, CEO van Sympa.

Implementatie uit handen?
Ben jij op zoek naar een partij die je kan helpen bij het implementeren van HRTech tools? In de consultancygids vind je deze partijen op een rij.

Over Sympa

Sympa HR is een complete, volledig aanpasbare oplossing die HR managers de mogelijkheid biedt om zich te focussen op werknemers en het maken van de juiste beslissingen. Het systeem biedt bedrijven een duidelijk overzicht van alle personeelsgegevens en is een betrouwbaar hulpmiddel voor het automatiseren van een breed scala aan routine HR-taken, daarnaast biedt Sympa HR een onbeperkt aantal aansluitingen met andere software. Sympa HR wordt nu gemiddeld 650.000 keer per maand gebruikt in 700 organisaties verspreid over meer dan 100 landen. Lees meer over de HR-oplossing en klanten van Sympa op https://www.sympa.com/nl.

Lees het hele persbericht.

Deel dit artikel
Dit artikel is 634 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter