Nieuws


6 augustus 2020

HRM en #HRTech in de overheid op 1 april 2021


HRM in de Overheid is reeds 9 jaar succesvol als het jaarcongres vóór en dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen verantwoordelijk voor Personeel, Organisatie, Inhuur en Arbeid, werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid. Inclusief meer dan 10 #HRTech tools voor de overheid!

Categorie: Cultuur, Corona
Geschreven door: HRTech Redactie

hrmindeoverheid_NL_300_200_2020Uiteraard houden we ons aan de actuele RIVM/overheidsrichtlijnen zodat we de doorgang naar donderdag 1 april 2021 in Bussum kunnen borgen. Meer informatie over het protocol via onze website.

De HR Relatie in een transformerende overheid: vertrouwen, verbinding en vakmanschap

In 2012 hebben we het begrip van de HR Relatie reeds geïntroduceerd. De HR relatie tussen burger, organisatie en medewerkers/ leidinggevenden bepaalt het succes voor het optimaliseren van de kwaliteit en klantgerichtheid van de overheidsdienst. Bovendien zien we een steeds nauwere samenhang tussen werkgeluk en het thema duurzame inzetbaarheid. Meer vertrouwen, verbinding en vakmanschap zijn de voedingsbodem voor eigenaarschap. Hoe geven we vanuit HR richting aan deze actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid en passen we dit toe op het huidige HR-beleid, anders organiseren en de toekomst van HR en werk?

Ook dit jaar bouwen we aan een inspirerend programma. We delen visies en ervaringen over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid en wat dit betekent in de praktijk:

 • Flexibilisering van arbeid en HR
  We voeren de dialoog over de rol die HR speelt bij het flexibel houden of maken van de organisatie waarin ze werken. Hoe kijken we naar vast en Flex? Welke gevolgen heeft de wet DBA en WAB? Aan de slag met Strategische Personeelsplanning is een pure noodzaak in deze complexe arbeidsmarkt.
 • Duurzaam HR
  We delen ervaringen en inzichten over de rol van HR bij beter organiseren, diversiteit, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Werkgeluk en levensgeluk heeft een nauwe samenhang met het thema duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling.
 • Leiderschap en HR
  Wat verandert er aan de positie van HR in een sterk veranderende organisatie? Wat betekent dit voor eigenaarschap, andere manieren van leiderschap en (zelf)organisatie?
 • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen? Hoe creëren we meer vertrouwen, verbinding en ruimte voor vakmanschap en eigenschap? Hoe blijven we continu wendbaar en aantrekkelijk werkgever?
 • Trends en HR
  Door de steeds verdergaande digitale transformatie zet de modernisering van het HR-vakgebied nog altijd door. Door de inzet van e-HRM en de kansen die er voor de overheid liggen op het gebied van HR Analytics en Robotisering/Artificial Intelligence, zoals de opkomst van de virtuele medewerker.

Sprekers

Dagvoozitter Joost van der Wal, strategisch adviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk opent de dag.

Gevolgd door Wellbeing & HR expert Ann De Bisschop. Er is een nieuw HR-tijdperk aangebroken. Nog nooit stond Human Capital zo hoog op de agenda als vandaag. Ann werkte meer dan 25 jaar in de media en bekleedde verschillende directiefuncties. Met de ervaring en knowhow én de kennis uit de gesprekken met de experts uit haar boek, beseft ze als geen ander dat het werkklimaat en werkritme in veel bedrijven een hoge tol eisen.

Wat kan je als werkgever doen om werknemers te helpen meer voldoening uit hun leven te halen? Hoe kan HR sturing geven? Hoe werkzaam zijn interventies uit de positieve psychologie? Ruut Veenhoven, Emeritus Hoogleraar sociale condities in menselijk geluk, Erasmus Universiteit Rotterdam geeft tijdens zijn lezing antwoord op deze vragen.

De dag wordt afgesloten door Hans van Breukelen, Ex-voetbalinternational, en Benno Diederiks, Coach en Ontwikkelaar. Maak medewerkers mentaal fit en veerkrachtiger en laat ze excelleren! Hoe kan je als overheidsorganisatie beter bestand zijn tegen nieuwe, toekomstige uitdagingen? Van doemdenken naar DOENdenken, van competenties naar vakmanschap en van zelfsturing naar teamsturing. Samen schreven zij het boek ‘Maak je comeback’

Breng ook een bezoek aan de praktijkcases, workshops, interactieve sessies en informatiemarkt.

U kunt zich met €50 korting registeren voor het congres, gebruik code KRTHTR. Inschrijven via www.hrmindeoverheid.nl

Deel dit artikel
Dit artikel is 797 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter