Nieuws


13 februari 2020

Vijf lessen van Stork voor een global implementatie van een nieuw HR systeem


Als onderdeel van de nieuwe HR strategie heeft Stork de afgelopen jaren wereldwijd succesvol SAP SuccessFactors  geïmplementeerd. Tijdens het jaarlijkse congres ‘Connect to Innovate’ georganiseerd door SAP en VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP gebruikers) heeft Igor Vermeulen, Group Vice President HR, de aanpak en ‘lessons learned’ toegelicht.

Categorie: HRTech implementeren
Geschreven door: Ron Bosma

Stork_Fluor_logoOver Stork

Stork, a Fluor company, is een internationale, technische dienstverlener op het gebied van Asset Integrity Management. Dat wil zeggen dat Stork een uitgebreid pakket aan oplossingen en gespecialiseerde diensten levert, die ervoor zorgen dat bedrijfsinstallaties van haar klanten in de Olie-, Gas-, Chemie- en Energiesector zo optimaal mogelijk ingezet en onderhouden worden. Het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 medewerkers is naast de Nederlandse activiteiten ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Meer informatie over Stork is te vinden op de website van Stork.

De voordelen van een wereldwijde implementatie van één HR suite oplossing

Met de wereldwijde implementatie van SAP SuccessFactors heeft Stork een stabiele basis gelegd voor doorontwikkeling van de HR strategie door middel van:

  • focus op ondersteuning van de operatie bij het realiseren van (HR)doelstellingen,
  • verminderen van de administratieve last voor HR afdelingen,
  • besluitvorming mogelijk op basis van beschikbare data,
  • verminderen van het aantal verschillende HR systemen en het creëren van een zgn. ‘single source of truth for employee records’ waardoor data consistent is en wereldwijde rapportages en data driven decision making ondersteund worden.

Alle HR suite oplossingen
Ben jij op zoek naar innovatieve HR suite oplossingen? In de aanbiedersgids vind je alle informatie op een rijtje.

5 lessons learned

Zoals bij iedere implementatie heeft ook Stork de nodige uitdagingen ondervonden tijdens de voorbereiding en implementatie. Onderstaand de vijf lessen/tips vanuit Stork bij de implementatie.

1. Zorg voor voldoende participatie binnen de overall project governance

Ter borging van voldoende draagvlak is het van belang tijdig per business line een project team te benoemen om zodoende voldoende betrokkenheid bij het overall plan en de project organisatie te waarborgen. Het is belangrijk om deze stakeholders gelijk vanaf het begin te betrekken bij de progress-calls en daarbij de einddoelstelling niet uit het oog te verliezen.

2. Tijdige en brede communicatie naar alle projectleden

Tijdige en herhaalde communicatie naar alle projectmedewerkers is van groot belang om ze niet alleen bij de start van het project maar ook gedurende het gehele traject volledig aangesloten te houden. Training van alle teamleden voorafgaand aan de testperiode is essentieel als onderdeel van de change management aanpak.

3. Beleg eigenaarschap van de datamigratie aan het begin van het project

Beleg gelijk vanaf het begin van het project de verantwoordelijkheid voor de datamigratie bij zowel lokale HR verantwoordelijken en business partners. Tijdige voorbereiding en ontwikkeling van de datamigratie zorgt voor ownership en verminderd het risico aan het eind van project.

4. Betrek tijdig alle betrokkenen bij de ontwikkeling van de interfaces

Voor het ontwikkelen van de benodigde interfaces is het van belang alle partijen, zoals eigen lokale IT afdelingen maar zeker ook 3rd party leveranciers tijdig te betrekken. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. In de praktijk blijkt dit altijd complexer dan initieel gedacht.

5. Organiseer voldoende business ownership

De transitie naar een nieuw global HR proces en systeem vraagt om voldoende draagvlak vanuit de business. Vertrouw niet op één of twee sponsors van het project maar zorg voor breed draagvlak voor de impact van de wijzigingen.

SAP_SF_LogoOver SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors is onderdeel van het Human Resource Management-Systeem (HRMS) cloud platform van SAP. SuccessFactors is modulair opgezet zodat de gewenste HR functionaliteit flexibel en gedoseerd ingezet.

Namens HR Tech Review, Ron Bosma, TalentIn

Deel dit artikel
Dit artikel is 885 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter