Nieuws


18 februari 2020

Hoe KLM duurzame inzetbaarheid mogelijk maakt


Wie bewuste loopbaankeuzes maakt, werkt met meer plezier en betrokkenheid. In deze klantcase lees je hoe KLM samen met eelloo loopbaanoriëntatie mogelijk maakt voor de cabin crew: 10.000 mannen en vrouwen voor wie vliegen een way of life is.

Categorie: Assessments & Matching, HRTech implementeren
Geschreven door: eelloo

MyJourney: een persoonlijke reis om verantwoordelijkheid te nemen voor je loopbaan

“Heel veel mensen – ikzelf ook – starten bijvoorbeeld na hun studie met het idee dat ze een jaartje gaan vliegen. Dat blijkt dan zo leuk te zijn, dat ze blijven. En dan lopen ze na een aantal jaar tegen vragen aan als: Wil ik wel of niet een leidinggevende positie aan boord? Wat kan ik ernaast doen? Mensen wisselen niet snel van luchtvaartmaatschappij. Want KLM is een aantrekkelijke werkgever en bij andere maatschappijen start je weer onderaan. Dat alles maakt dat je – als je eenmaal hebt gekozen voor dit vak – vaak een lang dienstverband hebt.” Aan het woord is Marion Leguijt, Vice President Cabin Crew Management (CCM) bij KLM. In die rol is ze verantwoordelijk voor fit, gemotiveerd en professioneel cabinepersoneel.

KLM_MyJourney

Keuzewijzer in MyJourney. Of ze nu in Berlijn zijn of in Bangkok, de 10.000 Cabin Attendants en (Senior) Pursers van KLM kunnen overal werken met MyJourney. De Keuzewijzer wijst de weg: het aanbod is onderverdeeld in drie thema’s. Via filmpjes met persona’s worden tests, scans en activiteiten aangereikt die passen bij specifieke situaties.

Prikkelen

Het doel van alle inspanningen is dat mensen tijdig en bewust loopbaankeuzes maken – binnen of buiten het cabinedomein. Gebeurt dat al? “Ik zie nog niet heel veel mobiliteit”, zegt Erik. “Maar mensen zijn wel een stuk bewuster bezig met keuzes. Ze ontdekken bijvoorbeeld dat ze willen blijven vliegen, omdat het zo goed past. Of ze hebben alternatieven bekeken, maar vinden de overstap toch te spannend. Dat is allemaal prima. Een bewuste keuze – wat de uitkomst ook is – leidt ertoe dat je meer tevreden en betrokken aan het werk bent.” Marion Leguijt ziet dat effect ook: “MyJourney prikkelt collega’s om na te denken en zich te verbreden en verdiepen. Ze maken een persoonlijke reis om stappen te zetten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun loopbaan.”

Lees de hele case op de site van eelloo.

Deel dit artikel
Dit artikel is 577 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter