Nieuws


16 januari 2020

Online Screener Pescheck lanceert online (bankiers)eed afleggen


Sinds 2015 dient iedere medewerker, zowel de vaste kracht als de externen, die bij een Nederlandse bank gaan werken de bankierseed af te leggen. Een proces dat destijds volledig offline werd uitgevoerd en waar meer dan 87.000 bankmedewerkers doorheen zijn 'getrokken'. De online screener Pescheck lanceert nu een platform waar nieuwe medewerkers de eed via video op afstand kunnen vastleggen.

Categorie: Achtergrond Screening, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Wat is de Bankierseed

Naar aanleiding van de bankencrisis in 2008 hebben na de bestuurders van banken zelf nu ook ongeveer 87.000 bankemployées in Nederland de bankierseed afgelegd. Hierbij beloven ze plechtig dat ze ethisch en verantwoordelijk zullen handelen. Deze belofte wordt in het bijzijn van de afdelingsmanager en een aantal getuigen afgelegd.

De 'Bankers' Oath' tool

bankersoath-logo

PESCHECK, aanbieder van online screenings, heeft de Bankers' Oath tool ontwikkeld die het makkelijk maakt om de bankers’ oath vast te leggen, online te delen en te archiveren. Het is hierdoor niet meer nodig fysiek aanwezig te zijn op een locatie om de eed af te leggen. Ook kan dit in het screening proces al voor indiensttreding worden geregeld. Je kunt de tool gebruiken als alternatief voor papieren vastlegging van de eed, al dan niet in het bijzin van de getuigen.

Bedrijven of banken die gebruik willen maken van deze service, betalen een vergoeding. Zo kun je als werkgever bij de aanname van nieuw personeel eenvoudig een eed/belofte registreren en in het personeelsdossier opslaan. Ook een andere belofte, iets wat past in de cultuur van de organisatie of ook een meer 'bewustwording' onderwerp zoals de bankiers eed rond security / compliance / privacy uitdagingen kun je opnemen.

Gratis bankers’oath voor particulieren

PESCHECK biedt de bankers’ oath nu als gratis service aan voor particulieren. Je kunt via www.bankersoath.com een willekeurige belofte of goed voornemen vastleggen en delen met anderen. Voornemens om een paar kilo af te vallen, meer te sporten, meer tijd te besteden aan… Je legt ze nu allemaal vast een stuurt ze op naar maximaal 10 bekendeals extra stok achter de deur én om jouw voornemen kracht bij te zetten. Dan is de vrijblijvendheid er wel af!

Over Pescheck

peschecklogoPESCHECK is een gespecialiseerd online screeningsbureau voor diploma-, identiteit-  en data-checks voor (onder meer) nieuw en bestaand personeel.  Onlangs heeft PESCHECK een KYC/Wwft (Know Your Customer) tool uitgebracht conform de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5).

Deel dit artikel
Dit artikel is 745 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter