Nieuws


8 november 2019

HRTech in de prijzen bij Main Software 50 editie 2019


Sinds vorig jaar volgen we investeerder Main Capital, die niet alleen investeert in HRTech partijen, maar ook verschillende prijzen uitdeelt. In de 2019 editie van de Software Top 50 die gisteren feestelijk bekend werd gemaakt, weer een aantal HRTech partijen, deels dezelfde als vorig jaar, maar wel hoger in de lijst, en een aantal nieuwe partijen.

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

De stand van HRTech in 2018

In de Top 50 lijst van 2018 waarover we vorig jaar schreven, vonden we deze HRTech partijen terug in de lijst, met op de foto rechts Michiel Chevalier van NMBRS als Cloud Champion en tweede van rechts Patrick van der Mijl van Speakap als snelste groeier.

16 - NMBRS

18 - Adver-Online

20 - Speakap

23 - Dyflexis

31 - Korton

47 - Anago

Main50_2018

De HRTech partijen in de Top 50 in 2019

De partijen maken samen een omzet groei door van 23%, 1% meer dan vorig jaar. Ze zijn ook iets internationaler, 26% tov 22% van de omzet in 2018 en maken een hogere omzet per medewerker, 121k tov 107k vorig jaar.

Een aantal spelers van vorig jaar zien we dit jaar niet meer terug, Dyflexis, Korton en Anago. Wel zijn er weer nieuwe spelers bij gekomen in de Top 50 editie 2019, waarvan één zelfs direct in de top 10:

7 - Van niets de top 10 in en hoogste groeier ATS leverancier Recruitee met video interview met de CEO

11 - NMBRS nu 5 plekken hoger dan in 2018

12 - Adver-Online nu 6 plekken hoger dan in 2018

23 - nieuw in de lijst, zorg E-Learning aanbieder ExpertCollege

31 - Speakap, iets lager dan vorig jaar, wel Cloud Champion en een video interview met de CEO

35 - The Competence Group biedt ook E-leaning aan in de zorg, en is nieuw in de lijst

44 - HoReKo Solutions is nieuwe in de lijst en biedt o.a. de HoReKo employee manager voor de horeca

47 - Onze partner Appical voor onboarding is ook nieuw in de lijst

Hoewel partijen zichzelf kunnen aanmelden voor de lijst zal er ook wel enige link zijn met de activiteiten van Main Capital zelf. Ze schrijven daarover zelf "Niet geheel verassend is het feit dat de top 50 Nederlandse software bedrijven interessante overname targets blijken te zijn voor zowel strategische als financiële investeerders. Van de 50 finalisten van vorige editie van de Main Software 50 zijn maar liefst 6 bedrijven overgenomen binnen 12 maanden na publicatie van de lijst. Tegelijkertijd neemt ook buy-side M&A activiteit toe, en zijn er in de editie van 2019 maar liefst 10 bedrijven die organische groei proberen te versnellen door het doen van selectieve add-on acquisities."

Met bijna 16% van de lijst met software partijen in de hoek van HR is het belang van dit domein in ieder geval toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Nu dat er vaker relaties worden gezien tussen medewerker ontwikkeling en klantsucces zal dit percentage naar verwachting volgend jaar nog verder kunnen toenemen.

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 512 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter