Nieuws


15 oktober 2019

Is SAP klaar om uw Total Talent Management ambitie te ondersteunen?


Op de agenda van veel organisaties staat het ontwikkelen van een Total Talent Management  aanpak. Het lijkt een vanzelfsprekende stap om de grenzen tussen vast en flex op te heffen zodat niet de contract- of beloningsvorm leidend is maar het benodigde competentieprofiel van toekomstig talent. Toch is het een stap die voor menig organisatie ook de nodige uitdagingen geeft. Want naast het ontwikkelen van nieuw beleid en het trainen van alle inhurende managers zullen ook alle gerelateerde HR systemen een dergelijk proces moeten ondersteunen.

Categorie: Recruitment flex, Recruitment vast, HR Analytics
Geschreven door: Ron Bosma

SAP_ConnectToInnovateHet jaarlijkse congres ‘Connect to Innovate’ georganiseerd door SAP en VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP gebruikers) is een mooi moment om eens te toetsen hoe ver SAP is om deze ambitie daadwerkelijk in te vullen. Innovatie, inspiratie en ontwikkeling stonden centraal tijdens Connect to Innovate 2019 op 1 en 2 oktober in Nieuwegein.

Gebruikers experience speerpunt in ontwikkeling van alle SAP modules

Duidelijk zichtbaar in de verschillende roadmaps van SAP Fieldglass, Ariba en SuccessFactors is dat de focus ligt op het verbeteren van de totale gebruikers experience door operationele data van de verschillende modules integraal aan te bieden gecombineerd met experience data. De integratie van de in 2018 overgenomen Qualtrics software is hierin ook duidelijk zichtbaar.

Intelligent Spend management voor inhuur en aangenomen werk

Voor het managen van de kosten van externe medewerkers biedt SAP een tweetal oplossingen. SAP Fieldglass voor het beheren van reguliere inhuur gebaseerd op uur-en/of dagtarieven en SAP Ariba voor de zogenaamd SOW (Statement of Work) contracten 

Beide oplossingen richten zich primair op procurement processen, wat wil zeggen dat de modules ondersteuning bieden bij het inhuren van medewerkers en contracteren van uitbesteed werk door externe medewerkers

Een flinke stap voorwaarts is de ontwikkeling van een integraal analytics platform voor spend management van de drie verschillende SAP modules (Fieldglass, Ariba en Concur). Hierbij wordt het mogelijk om reguliere inhuur en aangenomen werk (SOW) integraal te analyseren en strategisch verder te ontwikkelen.

CTI-dag-2-023-1

Op de roadmap voor 2020 van SAP Fieldglass staat verder de ontwikkeling van een ‘Embedded’ versie van dit analytics platform die in de loop van 2020 ook verrijkt gaat worden met de huidige Visualizer functionaliteiten en mogelijkheid biedt tot integratie van ‘3th party’ benchmark data.

Een duidelijke vooruitgang voor organisaties die integraal inhuur en SOW capaciteit willen managen.

Integraal management van vast en flex personeel

Een veel gekoesterde wens om Talent Management onafhankelijk van contract- en/of beloningsvorm te managen via een verdergaande integratie tussen SAP SuccessFactors en Fieldglass laat nog even op zich wachten. Natuurlijk bieden de standaard API connecties gecombineerd met het bij elkaar brengen van data binnen het SAP Analytics Cloud platform diverse mogelijkheden. Over het geheel genomen zal dit voorlopig niet die ondersteuning aan de inhurende managers bieden die past bij een integrale benadering van vast- en flexibele talent.

Samenvattend

De huidige ontwikkelingen binnen de individuele roadmaps van SAP Successfactors, Ariba en Fieldglass in combinatie met de integratie van spend data en de ontwikkeling van embedded versies van het huidige Analytics Cloud platform zijn een grote stap vooruit voor iedereen die gebruik maakt van de SAP suite. Daadwerkelijke functionele integraties laten echter nog even op zich wachten.

Roadmaps van de individuele SAP modules zoals SAP Fieldglass, Ariba, SuccessFactors zijn in te zien via SAP Road Maps

Door Ron Bosma, TalentIn, HRTech Expert op de domeinen Dagplanning & tijdregistratie, Declaraties, HR Administratie, HR Analytics, On/Offboarding, Recruitment flex, Recruitment vast, Salarissen, Samenwerken en Strategische personeelsplanning

Deel dit artikel
Dit artikel is 360 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter