Nieuws


23 september 2019

HR live naar de Future of Work


Op 10 oktober in de Fokkerterminal in Den Haag kun je live mee naar de toekomst van werk op het event HR Live 2019. Via gigs en klusjes tot agile performen, gezondheid apps en psychometrics, talent communities en serieus employer branden, beleef je de toekomst van dichtbij.

Geschreven door: HRTech Redactie

workshops-1640x674Het grootste HR workshopcongres van Nederland

HR Live is het grootste workshopcongres van Nederland. Meer dan 80 workshops, gegeven door zo’n 50 partners, zoomen in op de omgang met actuele trends, oplossingen, methoden en technieken. Er zijn workshops op elk denkbaar thema binnen het HR vakgebied. Je kunt zoveel workshops volgen als je wilt. Er zijn maar liefst 18 podia waarin je keuzes moet gaan maken. Met 9 thema's kun je een focus bepalen. Wij doen dat ook, op deze vier thema's;

  1. Duurzame inzetbaarheid,
  2. Talentmanagement,
  3. Employer branding & werkgeverschap, en natuurlijk
  4. HR Tech & HR Analytics

Diep gaan met psychometrische tools?

Specifiek in deze vier thema's kan technologie namelijk een flinke hand helpen. Rond het thema duurzame inzetbaarheid zijn geluk, vertrouwen en werk/privé balans belangrijke elementen om duurzaamheid te borgen. Het voelt nog niet altijd even gemakkelijk , toch kan technologie in deze vooral 'softe' HR onderdelen al ondersteunen, net als in de ziekenzorg meer en meer gebeurd. Daar draait het natuurlijk ook om de mens, maar 'zorgen' kun je met steeds meer tools ondersteunen. Zo kunnen voor HR psychometrische tools als Ixly, LuminaLearning, Adaptics en Psycruit testen op allerlei onderwerpen vóór en tijdens het dienstverband.

Prestaties managen via verschillende kanalen

Talentmanagement is vervolgens een heel brede term. Bij HR Live ligt de focus minder bij opleiden en vooral bij prestaties. Van escape rooms tot psychologische onboarding en het schaap met 5 poten, alle talenten worden aangesproken. Het reflecteren op prestaties kan via allerlei verschillende kanalen, ten eerste met een point solution prestatie tool als de Digitale Gesprekscyclus. Verder kan prestaties meten ook zonder managers, zoals bij NMBRS, of zonder vaste locatie, zoals bij de remote teams van monneypenny.nl in een complete HR Suite zoals die van Afas, SympaHR of HR2Day, of via een planning app die de productiemedewerkers toch al gebruiken zoals die van Protime.

Banner HR Live Liggend Evenement_80 ws

Andere HRTech domeinen vertegenwoordigd

Verder zijn ook de nieuwste versie van HRTech van FiscFree en de Personeelsvoordeelwinkel, uit het domein arbeidsvoorwaarden,  Declaree, expense management, BCS, core HR en planning en de opleidingen catalogus en LMS van Studytube of SkillsTown te bekijken.

Met meer dan 17 HRTech aanbieders aanwezig op dit event een goede manier om je over de nieuwste mogelijkheden te laten informeren. Je kunt ervan uitgaan dat alle partijen hun software regelmatig flink updaten, soms ook met een hele nieuwe look en feel, dus laat je verassen.

Zelf een project met een HRTech component uitvoeren?

Vaak hebben HR professionals niet zo veel affiniteit met HRTech. Gelukkig wordt technologie steeds minder technisch, meer gebruiksvriendelijk en doordat het 'in de cloud' draait heb je weinig IT capaciteit meer nodig. Als je nu zelf beter beslagen ten ijs wil komen en wil leren wat nodig is om de juiste HRTech te selecteren en implementeren kom dan naar onze training 'aan de slag met HR Tech'. Je leert dan niet programmeren, maar wel hoe je op een agile manier tech eerst kan selecteren en daarna succesvol kan implementeren.

730x90_aan de slag

Deel dit artikel
Dit artikel is 267 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter