Nieuws


1 maart 2019

Kan HR met de juiste HR Tech tools de deur uit?


In het kader van alle discussies over automatisering en robotisering is deze vraag een leuke denk oefening. Ook binnen HR wordt bijvoorbeeld de salarisadministratie al jaren uitbesteed. En er is steeds meer mogelijk met alle nieuwe technologie. Bij BNR Werkverkenners op 12 februari was dit het centrale thema.

Categorie: Interviews
Geschreven door: HRTech Redactie

Leave_through_doorBeter van niet dus

Om maar met de spoiler te beginnen, de conclusie van de uitzending was op zich geen verrassing. Uitbesteden van standaard administratieve HR processen is allemaal prima, maar zodra er uitzonderingen komen of het werk meer bij de kern van HR komt hou je de kennis beter in huis.

In de uitzending komen onder andere Radbout van Hal, directeur Human Capital Group, en Jaap Paauwe, Hoogleraar Human Resource Studies aan de Universiteit Tilburg, aan het woord. Zij geven in de dit uitgebreide artikel bij Brainnet ook de redenen aan om delen van HR binnen boord te houden.

En met de juiste HR Tech?

In het vervolg artikel wordt Mark van Assema, oprichter van dit platform, geïnterviewd over de mogelijkheden van HR Tech in dit opzicht.

De essentie voor HR is hetzelfde als bij andere sectoren waar automatisering al een volwassen status heeft. In een autofabriek zoals die van VDL in Born vind je wel 1.400 robots, toch staat de parkeerplaats nog vol met auto's van de ook 6.000 medewerkers die daarbij nog nodig zijn.

Voor HR zal het gebruiken van HR Tech dus nog veel meer ingeburgerd moeten raken en dat zal van de HR professionals een flinke mind-shift vereisen. Als jij klaar wilt zijn voor de digitalisering van HR schrijf je dan in voor onze 2-daagse Masterclass HRTech op 28 en 29 maart.

Masterclass_banner_breed

Deel dit artikel
Dit artikel is 147 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter